söndag 3 juni 2012

Finns här något mer att se ?Här en mångtydig bild, svårare att verbalisera. Hade det varit två människor i samma situation vi tittar på, hade ju situationen varit så mycket enklare, eller hur ? Vi tvåbenta reagerar ju inte bara efter instinkter, det vi gör har oftast en medveten betydelse som själlösa djurs inte har. En dynamisk förflyttning från ljust till mörka sidan kan ju annars symbolisera en större händelse, peka på något avgörande i människans liv. Tillkommer här en redan förmörkad individ. Är de på väg att byta plats med varandra eller ska den nyanlände guidas i sin nya tillvaro ?  Det uppstår genast frågor och det är gott så. Den som aldrig frågar får som bekant heller inga svar. Bildläsningen måste ju inte göras komplicerad, men det måste samtidigt vara möjligt att inte bara stanna vid påståendet att bilden föreställer en hare som hoppar in i skuggan och så är det inte mer med det. Så får i alla fall jag tycka i min blogg !

10 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Ja det finns många sett att tolka den här på, trevligt att man ser ljuset på slutet både för kompositionen och mångtydighetens skull :)
  // Sander

  SvaraRadera
 3. Hmmm, jag försökte tacka min webmaster ovan, det inlägget tog jag visst själv bort!? Gör ett nytt försök; tack så mycket Stefan D ! Hoppas du alltid kommer att göra den här operationen åt mig. / Klas

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Visst kan man tolka en bild på många olika sätt. Jag väljer att göra det enkelt. En hare i sol, den andra i skugga. Bilden som sådan tycker jag är förträffligt välkomponerad, fartfylld och tagen av ett vaket öga med hjälp av ett kvickt avtryckarfinger ;-)
  Ha det gott!
  / maria

  SvaraRadera
 6. Ja du... mina tankar fladdrar vilt ;)
  Tycker att det är fantastisk att bild kan innehålla lite hemligheter... Underbart fångat!
  Varma hälsningar
  Halina

  SvaraRadera
 7. Glömde skriva att jag gillar din bakgrundsbild :)
  Underbar!
  Hälsningar Halina

  SvaraRadera
 8. Läckert ljus och mycket action, vilka fina sommarfärger dessutom! ;)
  //Edwin

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Ja, detta är en fantastisk bild som man verkligen kan bli "sittandes" med länge. Det kommer hela tiden nya infallsvinklar och tankar som fladdrar förbi. Som vanligt så har du varit snabb med avtryckaren och bilden är ju knivskarp trotts mycket action.
  Ha en fin dag!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 10. Superfin bild! Snygg ny layout på bloggsidan.

  SvaraRadera