tisdag 13 december 2016

Havsörn !


Först tog det 15 år. Sen gick det bara kanske två till. Därefter började jag fotografera fågel mer systematiskt och sen har det varit tätt mellan obsarna av sjöarnas oomstridde kung. Ja, havsörnen, då. Så jag är verkligen inte rätt man att uttala mig om beståndets förändringar. Men hoppas såklart att det ökar, sakta men säkert.Klart tycks vara att äldre par häckar i samma bon som tidigare år. Fågelkännare säger mig att detta är bra tecken på att fåglarna trivs och att maten dessutom räcker till nya familjebildningar. Genom sina tubkikare håller de förra dessutom god koll på eventuella tvåbenta äggtjuvar. Nu med så mycket ny kriminalitet att arbeta med inom våra rättsvårdande myndigheter, skulle man väl kunna kalla detta skådande för välkommet polisarbete !

2 kommentarer:

 1. Mäktiga fåglar! och fina bilder! :D

  SvaraRadera
 2. Så otroligt stora och mäktiga fåglar dessa havsörnar är, och grattis till dina bilder, gillar bild två där kråkan går så retsamt bakom örnen å struttar.
  Ja dessa äggtjuvar, vi körde ju Stekkenjokkvägen precis när dom plogat och öppnat vägen och överallt var det förbud att stanna på vägen på grund av äggtjuveri.
  En polis patrullerade med bil hela tiden.
  Men vi pratade med några fågelskådare som var där som du och fotograferade att det fanns många olika arter av fågel där uppe men att nu var det ju inte många fägelskådare där.
  Men fåglarna fick ju vara ifred och det var ju huvudsaken.
  Vi åkte dit sen igen när dom öppnar kalfjället för fiske och vandring, och då var ripungarna så små att dom sprang omkring som "igelkottar" storleksmässigt....

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera