tisdag 20 december 2016

EnsamvargNåja, ensam fågel, då.
Sällan man ser två rödhakar på samma ställe. Liten, orädd och fint utstyrd som den tycks för oss människor, är den ju på samma gång starkt revirhävdande. En håller hus vid min vintermatning och är en bland få arter där som spänner ögonen i fotografen när han fotar på någon meters håll.

Bilden ovan är från sjökanten och är det inte märkligt hur en färgklick som rödhaken ändå förmår smälta in i landskapet?

4 kommentarer:

 1. Alltså den där rödhaken är bara så vacker att jag dånar, och en skicklig fotograf har också fångat den...

  Hoppas du får en trevlig helg , ska försöka förbättra min bloggförmåga, sjukdomar gör att man faller tillbaka i någon svacka.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 2. Å de är ju så fina!! Har bara sett dem ett fåtal gånger häromkring.

  SvaraRadera
 3. Åh, en helt bedårande liten Robin! Tycker att den kan fungera bra som julhälsning med sitt vackra röda bröst...nåja, lite mer gulaktigt kanske...men, jag framhärdar:)
  En av de få saker (djur/fåglar)som jag saknar från "Stockholmshemmet"...hade en liten övervintrande gynnare i trädgården under många år.
  Passar på att önska dig en GOD, VARM och framförallt LUGN JUL 2016!!

  SvaraRadera
 4. Fin bild på den lilla ,den är nog alltid ensam vi har en som bor här den varmare årstid men den är alltid ensam förutom på våren då den kommer då brukar den vråla sig hes efter sällskap och få svar ,nette

  SvaraRadera