tisdag 5 juli 2016

Äntligen!Senaste sju-åtta åren försökt lokalisera den vid min närmaste fågelsjö.
De har hörts. Många gånger. Men så långt bara en, inte ens 100 %-ig säker visuell observation. Tillsammans med rördrom och pungmes de kanske mest gäckande bland hemmafåglar. Det var tillståndet som rådde tills för några dagar sen.
Bakom gömslet. Det var där de uppehöll sig denna eftermiddag. Ett större gäng på kanske tio individer. Trodde först inte mina ögon. Men där fanns härligheten att beskåda. Bara att som fotograf ta för sig. Och det gjorde jag.

Bilden visar två hanar av skäggmes. På samma vasstrå. Också det nyhet i mitt fotograferande liv. Nu när fåglarna väl behagat visa sig, uppträdde de som de aldrig gjort annat framför objektiv. Flyttade sig fram och tillbaka därinne i vassen, tillät mig - delvis dold bakom en skärmvägg - ta många bilder. Som vore det naturligt inslag i deras liv. Några minuter senare var föreställningen slut. Kom snart tillbaka, tack.

4 kommentarer:

 1. Näpen grattis Klas ! Va kul att de kommit till dina trakter, eller rättare....visade sig framför linsen :) Håller med om att det är en rasande vacker fågel !

  SvaraRadera
 2. Grattis!! Förstår att du var mer än nöjd, för det var jag med när samma fågelart uppenbarade sig i vassbeståndet, dessutom ungar. Måst försöka få till det med bilder på min sida som allmer blir sällan uppdaterad. Hälsn bea

  SvaraRadera
 3. Har aldrig haft förmånen att se dem IRL...tack Klas för att du visar skönheterna!

  SvaraRadera
 4. Härligt! Grattis, kul att hitta dem på sina hemma marker. Fin bild blev det också.

  Ha det gott,
  Erik

  SvaraRadera