lördag 30 juli 2016

Borta bra, men...
Hej, och välkomna tillbaka efter semestern.
Min egen "semester" infinner sig i höst och medan bloggen varit frånvarande har perioden inneburit många fotografiska upplevelser. Jag tror vi börjar baklänges. Med händelsen som inträffade igår.

Japp. det är mitt tak som visas. Hmmm, verkar som vindskivorna behöver målas... Men det var inte om sånt arbete detta skulle handla. Qvinnan i mitt liv kommer sen kväll in, ropar lågmält till mig. Kom får du titta! Ta med kameran!
Förvirrad försökte hjärnan min pussla ihop synintrycken. Är det verkligen en riktig stork som sitter däruppe på vårt tak? Eller var detta något slags skämt? Se, den rörde ju på sig! Äntligen åkte polletten ner, kameran  upp. Tog 265 bilder, med och utan konverter på 300:at, som var det objektiv som satt på.

Fågeln måste så klart härstamma från storkprojektet, minns jag att jag tänkte. Det var därför den verkade så orädd, så van vid människor. Hur den kunde balansera på hala takryggsplåten på ett ben förblir dock en gåta .Men den satt kvar länge, länge. Idag har den siktats på grannarnas tak. Och nä, det blir nog inga fler barn gjorda i detta hus...


5 kommentarer:

 1. Det var minnsan en överraskning som heter duga...och välkommen tebax...saknad har du varit...ordningen återställd...gott!

  Steffe

  SvaraRadera
 2. Kul! Vilken härlig syn!! å välkommen tillbaka :))

  SvaraRadera
 3. Hahahaha du skriver godt godt Klas!Ingen fler ungar i dette hus og så storken på taket!
  Hvilken opplevelse!Hvor bor dere hen egentlig som kan se slikt?

  Ja det er godt å se deg tilbake med din varme humor fine billeder .

  Din fru måste være meget meget fornøyd!(obs jeg er begynt å tale svenska her..fått så mange svenske venner på feiren min)

  Gleder meg til å se flere bilder fra deg!

  Hilsen Anita i Cypern :)

  SvaraRadera
 4. Storkprojektet släppte 112 storkar i veckan (torsdags tror jag det var), och utöver det så har det ju på sistone tycker jag varit bra med stork i området (om du nu bor i ungefär de trakterna du oftast lägger upp foton från). Grattis till besöket, och välkommen tillbaka efter semestern!

  SvaraRadera