torsdag 31 december 2015

Sista dagen....

Gott slut på året och alla önskar vi oss väl ett än bättre nytt!
Idag, sista dagen på året, siktar jag på ängarna ett tiotal - tofsvipor. Knappt har de stuckit innan de är tillbaka igen. För mig rekordtidigt. Normalt beteende är det definitivt inte. Förra året var ett par veckor av februari månad gångna. Jag tyckte nog de var tidiga redan då. Bildbevis kommer senare.

Som årets sista bild väljer jag en som gör bloggnamnet rättvisa. Med jägaren - fotografen - insnärjd i ett bestånd späda tallar, hållandes andan och på frihand fotograferande med högt ISO, lång slutartid (1/60s). En minnesvärd kväll i landets kanske bästa område för kronvilt av nominatkaraktär. Längtar redan till nästa september...

3 kommentarer:

 1. Gott Nytt År på dig! Det är en härlig bild!
  Angående tofsviporna är där minst en flock om runt 20 som aldrig lämnat landet är jag rätt säker på, sett dem flera gånger i veckan runt yttre ringvägen. Kan såklart vara olika flockar... men ungefär lika många och på samma ställe.

  God Fortsättning så hoppas vi på ett fint 2016!

  SvaraRadera
 2. Vakker Bukk!!!Du er såå heldig som får oppleve slikt.Dyktig fotograf!

  Takker så mye for flotte innlegg du har gitt oss i året som har gått.du er vel en av de bloggerne jeg har lært mest av og liker best.Håper dette året 2016 vil bringe deg mye godt og produktivt.

  Godt Nyttår til deg og dine kjære!!

  Klem Anita

  SvaraRadera
 3. Jag förstår din längtan... :-) Men info om tofsvipor oroar mig... men men vi kan inte göra mycket... även om det känns jättekonstigt. Fåglarna begriper mer än vi tror...
  Gott Nytt ÅR!
  Halina

  SvaraRadera