torsdag 27 augusti 2015

Opportunist?Stora lantbruksmaskiner kan konsten att förvandla landskapet. Efter några timmars tröskande ser det tidigare så stolta sädesfältet nu ut som ett månlandskap. För djuren måste väl detta vara stressande?


Eller inte. Den här bocken passade på att plocka åt sig av smulorna maskinen lämnat kvar. Här lyssnade den noga efter pipet från en rovfågel i fjärran. Sen fortsatte den mumsa i sig. Att bli framgångsrik är att ta tillvara på tillfällena. Gäller nog för råviltet oxå. Bilden från igår kväll.

3 kommentarer:

 1. Precis så är det. Tranorna anländer på åkern intill där vi bor, efter att maskinerna "rakat" marken och födan är mer tillgänglig. Trevligt att få titta på nära håll också :)
  Ha det gott /bea

  SvaraRadera
 2. här är tröskningen lite sen i år även om den börjat på somliga ställen men det är dom som hann så innan regnveckorna i våras började.Så nu sätter sig allt som flyger på otröskade åkrar det tycker ju inte bönderna om .Men kanske vi kan få se något spännande på åkrarna ,ha det gott ,Nette

  SvaraRadera
 3. Hej Klas, din text får mig att tänka på hur kråkor och andra mindre fåglar alltid håller sig i närheten av svanarna när de håller till på isen. Vad de är för matnyttigt de hittar runt omkring dem vet jag inte. Kanske du vet?.
  Hoppas din sommar varit hyfsad.
  Allt gott.
  Hälsningar
  Monica

  SvaraRadera