fredag 7 maj 2021

Har fåglar humor ?


 


Fina fåglar, de här långbenta skärfläckorna. Kanske de också sprider humor?? Kom i alla fall på den här individen. Lömskt gjorde fågeln - den svartvita alltså - först en kringgående rörelse bakom ryggen på det strävsamma paret gräsand. 





När honan strax därpå rultat väg till sitt rätta element i vattnet ser skärfläckan sin chans. Kaxigt hoppar den fram mot gräsandshanen. - Ha, nu skrämde jag dig allt !! Och verkar tycka att just här och nu har ett verkligt lyckat gag utförts.





Men den gubben gick inte hem!  Störtförbannad deklarerar anden sin uppfattning av tilltaget. - Sluta trakassera oss vanliga fåglar! Vi må ha kortare ben men är lika vackra ändå !! Mycket hetluft här. Hördes ända in i gömslet :)





Och som för att sätta kraft bakom just de orden, eller andra med samma innebörd, attackerar han med full fart sin antagonist vadaren. Och jagar den längs strandkanten. Medan den senare förmodligen hoppas att polarna inte lägger märke till något av detta kanske inte så himla lyckade skämt ändå...


2 kommentarer:

  1. Vilken härlig berättelse! Fick ett gott skratt nu på morgonkvisten.
    Skärfläckor är väldigt eleganta fåglar, men jag visste inte att de är så bråkiga;-)
    Hälsningar från solig Halland

    SvaraRadera
  2. Haha, vilken härlig berättelse från den spännande fågelvärlden :) Och så himla coolt att du fångat det på bild! Jag ser och läser och ler :) Tack!!

    SvaraRadera