fredag 3 november 2017

Om utseenden

Min fru har alltid sagt om harar att de ser lite ruggiga ut. Det stämmer ju att de i det fria inte sällan lever ett hårt, kort liv. Blodiga revirslagsmål sätter sina spår i kroppen. Sen riskerar de att skadeskjutas av nöjesjägare; det sitter nog ett eller flera blyhagel i fler djur än man vill tänka på. Bland tillplattade djur på vägarna utgör dessutom harar den vanligaste synen i mina trakter. Nå, men harungarna, då. De är ju jättesöta, eller hur? Men inga andra??

Hade turen att få fotografera detta djur från bara sju, åtta meters avstånd. Bilderna tagna från bilen. Någon som vet varför så många motiv alltid tycks befinna sig på passagerarsidan? Inte helt lätt att få till bilder från det hållet. Men min modell var minst sagt samarbetsvillig.


Tillbaka till diskussionen om harars utseende. I alla fall mitt hjärta smälte av den här ungdomens utseende. Söt är ju bara förnamnet. Bilden togs tidigare i veckan och legat på mitt dataskrivbord sen dess.

2 kommentarer:

 1. Åh den er da søt!!Full blink med superklare øyne:))))Ja hvorfor sitter folk i bilene sine og tar bilder??Lettvint kansje?Jeg har alldrig hatt den fornøyelsen.Da jeg først begynte å ta bilder av fugler ..krøp jeg på bakken..meter for meter..og når jeg kom nærmt nok fløy fuglen!!!Aiiii!!Ja jeg har sluttet med det nå.Lar fuglene være i fred og bruker kikkert.Din kone har nok rett.sikkert mangen harepuser som har bly hagl i seg..men det er vel forbudt med bly??Det forgifter jo kroppen eller??
  Jaja.Riktig god helg til deg Deerhunter!

  Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, Anita!
   I Sverige får man fortfarande använda blyammunition trots att det pratats om förbud i många år.

   Skälet till att fotografera i bil är just för att undvika det du beskriver. Uppskrämda djur. Ett mobilt gömsle som fungerar bra.
   God helg på dig själv!
   / Klas

   Radera