torsdag 20 juli 2017

Trodde jag skulle bli den ende...

...den ende som inte lyckats få den ovanliga falken på bild, förstås. Vad trodde ni? Fick nys om dess existens - i omedelbar anslutning till mina normala "jaktmarker" - först två veckor efter den först siktats. På samma plats. Där den tycks ha uppehållit sig hela tiden.

    
Först tyckte jag inte alls att den liknar övriga aftonfalkar porträtterade i min fågelbok. Tycker jag inte nu heller. En person jag pratade med föreslog ung hona. Att det är aftonfalk på bilderna talar bl a de orangea benen/fötterna för.Fågel och stolpe befinner sig mitt på öppet fält nere vid sjön. Sol, sand och bara tunt lager matjord skapar hetvågor som gör det besvärligt för fotografer. Svårt att få till de där vassa skotten, vill säga. Stort avstånd och liten fågel likaså.

5 kommentarer:

 1. Stiligt som vanligt och inte kan man väl klaga på skärpan på dessa? Tycker den sitter som en smäck. Den är alltså kvar, jag såg den nog vecka tre den var här. Häftig liten fågel. Har också fått förklarat för mig av ett par på Artportalen att det skall vara ung hona och att det förklarar fjäderdräkten som jag inte heller alls tyckte stämde med min bok, jag var nästan osäker på om det var Aftonfalken jag såg eller om det var något annat när jag såg den på plats. men som sagt, jag låter de kloke uttala sig och de vet bättre än jag i den frågan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Martin.
   Jag fotograferade tillsammans med en snubbe med samma kameramodell. Vi hade båda stora problem; medan skärpan, som du skriver satt som smäcken i sökaren, blev bildresultatet mycket sämre. Kunde konstateras redan på display.
   Av flera hundra, ja nästan tusen bilder tagna kanske 10-talet blev godkända. Med tvekan. Tål absolut inte större digital inzoomning än ovan.
   / Klas

   Radera
  2. Det blir till att försöka morgon eller kväll.
   / Klas

   Radera
 2. Grattis till sådana rariteter :-) ! I de bohuslänska jaktmarkerna lyser de med sin frånvaro.....

  SvaraRadera
 3. Ser ut som att ni hade ganska bra (varmt) väder, som du själv skriver också. Påverkar en del. Jag kom inte i närheten av ditt resultat med min utrustning, och blev också sämre än normalt - mest troligt för att jag var där mitt på dagen i värme med mycket daller (och långt avstånd). Lycka till med nya försök så ser vi fram emot dem här på bloggen!

  SvaraRadera