måndag 19 juni 2017

Kungsfiskare! (1)
Alltid trevligt med de lite mer ovanliga fåglarna. När jag häromdagen påträffade detta manliga exemplar sitta på en sorts tvättlina spänd över vatten var det ffg i år.Lite närmre. Jo, den bytte plats för kungsfiskaren behagade göra själ för namnet och fiskade i grunda viken. Närmare bestämt tre försök innan....


...det blev napp! För varje dyk kortade den vägen mot mitt objektiv. Mycket sympatisk fågel. Gäddan i munnen utgör väl mer än halva kroppslängden på fågeln. Men - jag försäkrar - det var inga som helst problem att sluka portionen. Jag fick nog tiotalet minuter med storfiskaren så det kommer mera...

6 kommentarer:

 1. Stort grattis! Tjusigt! Bara att böja ryggen och bocka för de fantastiska bilderna, och göd oss gärna med mer likt gäddan göder opalen.

  SvaraRadera
 2. Fantastiska bilder på fågeln ,Nette

  SvaraRadera
 3. Du har en förmåga att vara på rätt plats vid rätt tillfälle för att fånga fantastiska bilder på en av de vackrare fåglarna i vår natur.

  SvaraRadera
 4. Tack och bock för era vänliga ord!
  / Klas

  SvaraRadera
 5. En helt bedårande skönhet som du har fångat med den äran!
  Men? gädda?...en riktig gädda kan väl sluka den lilla kungsfiskaren i ett litet nafs, eller hur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är gäddan bara tillräckligt liten går det bra, som kan ses i sista bilden. Har några bilder till på detta där det kanske bättre framgår. Kommer senare!
   / Klas

   Radera