onsdag 16 november 2016

Kämpar hårt för maten

Många bland mina bekanta har lagt bloggandet på hyllan nu. Temporärt eller för gott. Det märks i kommentarsfälten. Jag håller igång ett tag till men utan dagliga uppdateringar.


På bild idag är det blåmes som gäller. Vanlig så man knappt tittar efter den, rasande grann ändå. Ofta påträffad i mörka skogspartier lyser den upp som klaraste lilla stjärna. Här betraktar den förödelsen efter s k skogsvård som den bedrivs härnere. Ofta översatt till kalhuggning. Inte ett enda litet träd sparades runt matplatsen. Inte ett enda.Bankarna vid ån kalhöggs för något år sen och nu är området i stort förbuskat. Om tjugo år är buskarna kanske förvandlade till de träd som en gång var, omsvärmade av insekter och fåglar. Kanske de får stå så. Blåmesen trivs ändå och tycks hitta mat i grenars minsta springa. I dunklet gör den sig lustig med långa exponeringstider.

3 kommentarer:

  1. Visst är den grann, blåmesen! Snyggt!

    SvaraRadera
  2. Så fina bilder på den lille blå ,´.Jag har nog flyttat över till FB också men tempot är lite lugnare här på bloggen .Du skulle nog passa i gruppen fåglar i vår närmiljö där med dina fina bilder ,ha det fint ,nette

    SvaraRadera
  3. Visst håller vi ut med bloggandet lite till. Jag har förvisso också börjat med Instagram, men det är ett annat sätt att konsumera bilder. Så "Keep up your good work".

    SvaraRadera