måndag 26 oktober 2015

Panik!!En snabb rörelse till höger, låg flykt. Tydde på rovfågel men avståndet var för stort för att vara säker.Säkert var att fågeln genast skapade stor oreda bland de änder, sothönor,vadarfåglar och andra som dessförinnan stilla guppat på vattenytan, utanför bild. Otroligt målmedvetet kastade höken sig över tilltänkta byten. Missade den en var nästa blixtsnabbt under attack. Efter bara några sekunder var allt över.
Bilden tagen några meter innan anfallet inleddes. Sen skymdes fågeln av högväxt vass. Med så här omsorgsfullt utförd taktik blir de troligtvis omöjliga att värja sig mot. Ändå lär duvhök vara på tillbakagång, Kanske inte alla lyckats tillgodogöra sig rätt jaktteknik? Eller är det den mer lyckosamma sparvhöken vi tittar på?.

5 kommentarer:

 1. Ja er det spurvehauk?Halen har spissere kanter enn hønsehaukenOg mindre hode.Kan ikke se fargen på øynene for å se om det er Falk.Artigt bilde.
  Her jeg bor driver dem med Duer.Har begynt å følge med om det er noen vandrefalker som er på jakt.Fra soverommet mitt :)Ha en super mandag Klas!

  SvaraRadera
 2. Tjusigt foto, skön skärpa trots att det rimligtvis går ganska fort. Imponerad av din BIF-skills!

  SvaraRadera
 3. Hej Klas!
  Det verkar vara en gammal sparvhök hona som du fångat på bild. Kul när man får till en bild på attacken för de är jäkligt snabba.
  /Urban

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för artbestämningen, Urban. Ja, händer inte varje dag med händelser likt denna. I varje fall inte för mig.
   / Klas

   Radera
 4. Fint foto på den snabbe...en bedrift!

  Steffe

  SvaraRadera