söndag 10 augusti 2014

Händelserikt? Icke.Tänk att det finns regn utan åska! Halleluja! Så när det började klarna upp mot kvällen drog jag till "skogen". Det råder besvärliga tider för viltfotografen. I mitt fall har juli-augusti alltid varit sämsta tiden på året. Man tar vad man får och går sedan vidare.


Den obligatoriska haren fanns ju alltid att tillgå, förstås. Här sitter den "dold" i gräset och väntar på att jag ska försvinna. Börjar de inte bli näst intill nonchalanta i sitt eget säkerhetstänk?


Fortsatte framåt. Inte en skymt av hjort, fågelsången har tystnat. Där! Ett prasslande ljud förrådde ett uppstigande rådjur, tror jag. Raskt in i skogen, inget säkerhetstänkfel där inte.

Sen händer ingenting. Ett lätt regn börjar sitt strilande. När det var avklarat, svänger jag på min promenad in på en sällan använd skogsväg. Där hoppar något underligt fram, otroligt smidigt, liksom rinner iväg. Med kameran på monopod hinner jag med fem bilder, sen är det över.
Inte ofta jag ser mården, än mer sällan att någon fastnar på sensorn. Inte mycket till bild, jag vet. Den här var verkligen mån om sin säkerhet, slösar inte tid på att kolla upp vad som smattrar på öppen väg. Då gillar jag harens approach mer...

6 kommentarer:

 1. Den var da fin da Måren!Heldig du som hat slikt dyreliv rundt deg:Fin fortelling og supersøt bilde av harepus :)

  SvaraRadera
 2. Hej Klas!
  Jag tror att det är en Mård du fått på bild, den har för stora öron för att vara en Mink.
  Jag har själv träffat på den ett par gånger i sommar.
  Hälsningar Ronny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Ronny. Då rättar jag genast i texten. För stora öron? Tur det finns kunnigt folk runt omkring en.
   / Klas

   Radera
 3. Hejsan svejsan..jo man vandrar i markerna..mycket har tystnat..men så hör man en "hostning"..och vet att dom finns där..man hoppas få syn på dem men ibland får man bara vara nöjd med ljudet..ha de'

  SvaraRadera
 4. Mården är svår, har själv bara sett skymten av en mård vid ett endaste tillfälle och när det väl hände så hängde kameran stadigt på ryggen. Surt sa.. mården.

  SvaraRadera