måndag 11 augusti 2014

Bara några bilder på rovfågel.Får jag lov att presentera dagens rovfåglar? Nä, det blev fel. Lördagens fåglar ska det vara.

Brun kärrhök, jag tror vi tittar på vuxen hona. Till mitt sällskap i tornet sa jag att den kommer inte tillbaka fler gånger idag. Den återvände två gånger. Som för att riktigt visa hur fel jag hade. Om det nu plötsligt inte börjat vimla av individer av släktet i sjön. Nåväl, den får gärna återkomma hur många gånger som helst. Formidabel jaktteknik, lågt hängande över vassen kan den klippa till bytet på nanosekunder.

Så annorlunda mot fiskgjusen, som ryttlande högt ovan vattenytan gjorde sina fångstförsök. Utan lycka medan jag såg på. Här är den på väg bort mot bättre ställen. Rovfåglar utgör - som nog märkts här - stapelvara för mitt fågelfotograferande. Så bildmässiga med sin vackra fjäderdräkt, inte sällan duktigt fotograferingsbara.

5 kommentarer:

 1. Bra skörd från lördagen ,Nette

  SvaraRadera
 2. Stapelvara eller inte så är jag imponerad av hur många fina flygbilder du har på dessa "rovisar". Tycker att det är svårt att få till bra skärpa på flygbilder, du verkar ha hittat en fungerande teknik. Ser ut att ha varit en trevlig tur till fågeltornet i lördags.

  Ha det gott,
  Erik

  SvaraRadera
 3. Så utroligt mangen rovdyrbilder du har fanget opp igjennon tiden!Denne Sivhauken er jo bare nydelig.Bilde nr to er min favorittt :)

  apropo..naturfoto against dokumentar..Naturfoto kan man redigere ect ect Men turfoto som oftest er en dokumentasjon(Lik på fuglefotodokumetasjon)Da trenger man ikke være så nøye.Jeg er ikke tilhenger av å redigere bildene til det ugjenkjennelige--jeg liker å se ..det jeg ser..Smakssak!Ha det fint videre i sensommeren.Blir glad for å se dine bilder og det duforteller !

  SvaraRadera
 4. Härliga rovfågelbilder!! Vårt ormvråkspar som bor här i närheten hör/ser man ofta.

  SvaraRadera
 5. Bara att gratulera till ett gäng härliga bilder. Du staplar dem verkligen nu; mård, fiskgjuse, brun kärris osv. Snart kommer väl hjortarna och till vintern tar du väl örnarna. Bara att gratulera, ett nöje att följa dig. Själv är det en månad sedan jag kom ut och det ser knappert ut med tid framöver också.

  SvaraRadera