söndag 24 januari 2021

Retrospektivt




Återblick på en av förra årets större begivelser i min hemtrakt. Den lilla fågeln lockade besökare från Blekinge, Göteborg, Stockholm. Inte klokt, egentligen. Men för de som har mycket, men kanske saknar det där sista, finns inga val. Fågeln måste fotograferas.







Minnesgoda kanske kommer ihåg från tidigare inlägg - eller kan direkt se - att berättelsen handlar om juvenil aftonfalk. Bara de unga har ännu inte lärt sig att frukta sin fiende - människan. I bilderna ovan skiljer bara ett fåtal meter oss åt. Bekvämt satt den på sin stolpe, fick syn på något gott i dikeskant och avståndet mellan tanke och handling än kortare.





 


Under flera veckor bjöd den på sig själv till alla naturfotografers glädje. Det är bara några år sedan en annan juvenil av samma sort skämde bort mig i samma område. Kanske turen ler mot mig redan nästa höst?

2 kommentarer:

  1. Kanonbilder, en otroligt vacker fågel som jag aldrig sett ute i naturen. Bara att gratulera till en sådan upplevelse ! Naturen är fantastisk när sådan bjuds och man är med som du är här !!

    SvaraRadera
  2. wow, what a beauty and wonderful photos.

    SvaraRadera