måndag 6 mars 2017

Till slut så...


Det skiljer mindre än en vecka. I stort samma plats, kan skilja på några meter. Nere på ängarna där jag letat efter första riktiga vårtecknen ett bra tag nu. Kan i och för sig förstå att fåglarna dröjer; med blåsten som råder är det måhända lätt att ta sig hit men jobbigt att leva. Som fotograf gillar jag kanske snötäcket/reflexskärmen, men nån gång ska ju vintern ända.


Nå, hur gick det med vårtecknen?
Jo. årets första riktigt säkra kort anlände framför min kamera i lördags, sen eftermiddag. Tofsvipan huttrade i blåsten och med nära nollan i temperatur hoppade den omkring på sitt karaktäristiskt knyckande vis.Fördelen med att vara tidig är väl den att de kan välja bästa revirplatsen. Honorna kommer senare och då gäller det för den frysande hanen på bild att ha åstadkommit något positivt i boväg. Vem sa att det var lätt att vara man...?

1 kommentar:

  1. Bilden på gässen är väldigt fin med snön i bakgrunden! och så härligt att fåglarna börjar anlända hos er :) själv vill jag njuta lite längre av vintern, men sen ser jag fram emot att åka ut och skåda fågel på åkrarna :D

    SvaraRadera