onsdag 10 februari 2016

Fler vårtecken - men är de inte lite tidiga?
Igår ett ytterligare vårtecken i form av tiotalet tofsvipor ute på ängarna.

Större ansamlingar gäss kan ju även de vara vårliga förebud och i så fall saknas inte heller här det argumentet. På mina platser sitter de i en eller fler flockar om hundratals individer. Då kan trängsel lätt uppstå. Som den vitkindade märkte av då den försiktigt, försiktigt landade på sin tilltänkta lilla p-plats.Så annorlunda för bara någon vecka sen, som bilden ovan visar. Samma ställe, gott om plats att sträcka ut benen på...

4 kommentarer:

 1. Nu har jag legat och bläddrad runt lite hos dig och hittat så mycket vackra naturfotografier av allt det vackra du har omkring dig som du klickar fast i din kamera.
  Så kul att höra att våren sakta kommer till dig.
  Här har vi haft dimma idag, med plussgrader, ett konstigt februariväder med enorm halka.

  Tjingelingen från Rantamor

  SvaraRadera
 2. Så fine bilder av Hvitkinngåsen:)
  Her er det ikke andre vårtegn(men sikkert)Naboene har hengt klesvask til tørk ute..Ha det fint Deerhunter!

  SvaraRadera
 3. OJoj nog känns det lite väl tidigt...men ändock en härlig syn kan jag tro! Ser faktiskt fram mot när fåglarna börjar återvända hit också :)

  SvaraRadera
 4. Jo, nu äre nog läge å dra ut å kika lite om det kommit in vårtecken här och var...ska iväg å veckohandla först bara sen så...
  OCH om en och en halv vecka blire Västmanland och en sittning hos Greenen/Birdsafari och örnarna tillsammans med en kompis...ska bli kul och komma ut och se lite av den stora världen... :-)
  Snygg flygbild ovan!

  Steffe

  SvaraRadera