torsdag 22 november 2012

Färgglatt & ljust ! (1)


Jag vet inte hur ni andra har det, men här, nere i Skåne, härskar Mörkret. Inget vidare kul att stiga upp ur sängen och dag efter dag konstatera att Den Grå Filten slagit till, igen. Motmedlet är självklart färg & ljus. Så framöver kommer denna blogg att lysas upp i ett par inlägg med rejäla doser av båda.
Blåmes sägs vara ovanligt väl representerad denna höst och för min del stämmer det gott. De kommer ner till oss från norr, magra och eländiga. Här finns fortfarande mat i överflöd. I alla fall är det vad de gör. Äter. Lägger mycket energi  på detta. Och en sak börjar jag lära mig : en hungrig fågel som hittat mat är ofta en fotograferingsbar fågel.

4 kommentarer:

 1. Vilken bra motmedlet för mörkret :)
  Jag tror, jag ska göra detsamma, gräva från dator allt som är ljusare och har lite färg...
  Idag är det inte bara grått, det är också regnigt... Ja, men vi har våra bilder, som den ovan. Härligt fångat en liten tuffing ;)
  Hälsningar Halina

  SvaraRadera
 2. Samma här i england, trist vecka har det varit med hårda vindar och regn :(
  Jag längtar till sommarn när jag ser den fina blåmesen i sommar grönskan.

  SvaraRadera
 3. Ja tröstlöst är det med detta gråa dag efter dag.Blåmesar och talgoxar i min trädgård har jag varje dag iallafall som piggar upp i mörkret.Dessa fåglar tröttnar man ju aldrig på,gör sig så fint på bild.Så även din.
  //Kicki

  SvaraRadera
 4. Nog finns det fler blåmesar i år alltid. Vi har de senaste vintrarna haft en liten mager stackare som mumsat på vår balkong. I höst är de fyra. :-) Håller med dig om mörkret. Mer ljus och färg behövs absolut! :-D

  SvaraRadera