torsdag 28 april 2011

Spontanglädje

Underbar känsla att bara få stå där, delvis skymd för djuren bakom buskaget och få registrera livsglädjen som formligen radierade från fjorårskalven. En lång, besvärlig vinter har lämnats bakom och nu ser alla fram mot goda beten och varma vindar. Eller var det bara morgongymnastiken?

tisdag 26 april 2011

Så här ser haren ut......när den tror den inte syns. När djuret intagit denna position finns goda chanser att närma sig ytterligare ; den kommer att kasta sig upp först när sista trygghetsbarriären korsats.I högre gräs hade den säkert varit mycket svår att upptäcka. Bilden är bara måttligt beskuren.

söndag 24 april 2011

Lata, härliga tider......och dessa killar reste dig artigt upp inför min uppenbarelse härom kvällen. Ibland intalar man sig att de stannade kvar för att de känner igen mig men så kan det väl inte vara? Hur som helst, jag tackar för fototillfället!

onsdag 20 april 2011

Nå, vad hände sedan?

Jo, efter råbocken kom i full karriär vildsvinsgalten, visserligen bara en 2-årsyngling utan betar. Men på detta avstånd en imponerande gestalt. Stannade upp, fixerade mig. När slutaren spelade tog den till sjappen i zig-zagmönster, van att bli jagad som den är. I mitt område har vildsvinen hårt beskattats senare år, en jägare t.om. försäkrade att inga alls var kvar. Tji fick han. Jag tycker att dessa djur som ursprungligen funnits här före människan har all rätt att existera, även om jag sympatiserar med landägarnas klagomål på grisarnas vandalisering. Här kan ju våra skattepengar få komma in med rimlig ersättning.

måndag 18 april 2011

Led ZeppelinOch Stairway to heaven är vad jag först tänker på. Hinden står i skogskatedralen, betraktar omgivningen som lyser upp som av guld. Så är det.Vissa kvällar ger fotografiskt tillbaka mer än andra.

torsdag 14 april 2011

TillbakaTillbaks till bloggen efter ett par lata dagar. Här en nytagen bild som kräver sin fortsättning. Bocken formligen flög ut ur skogen, tittade ängsligt åter från där den kom. Samtidigt hördes rejäla, brakande ljud och ett annat djur gjorde entré, mer om detta senare. Bocken reagerade knappt alls på min person, lät sig snällt avbildas. Man lär sig att utnyttja naturens nycker.

torsdag 7 april 2011

Närkontakt!Ibland samarbetar vi och då blir bildmöjligheterna därefter; den här ungdomen var orädd och hade antagligen inte träffat på fotografer innan. Undrade vad allt slutarklickande skulle vara bra för. Jag behövde inte närma mig motivet. Den detaljen skötte motivet självt. Mycket praktiskt och -tyvärr -ovanligt.

tisdag 5 april 2011

StealthbomberI dessa tider med flygangrepp på civilbefolkning tänkte jag bidra med ett fredligt initiativ. Tänk så mycket bättre det varit med mer pengar till naturvård och mindre till kapprustning! Vi människor är nog inte skapta för fred, tyvärr. Bilden togs igår.

fredag 1 april 2011

Inaktiv ett par dar

Tar ledigt från bloggandet och bjuder därför på på en extra bonusbild. Vi ses!