fredag 17 december 2021

Örngott på ängarna


 


Dags för havsörnarna att socialisera sig med varan dra. Deras parningstid närmar ju sig. Eller snarare är i full gång. Alla bilderna togs samma dag, samma ställe. Ovan under inflygning. Nu gäller det att visa upp sig från sin bästa sida.






En sak känns klar. Med dukat middagsbord redan avätet, fanns gott om tid för lite skoj och flört. Inte ens de allestädes närvarande kråkorna jagades bort. Istället fick de generöst nog ta del av matöverskottet. 




Små hopp, rejält flaxande vingar. Och sen ner på marken, igen. Beundrande blickar från förtjusta åskådare. Förstås.





På ängarna denna dag femton, kanske tjugo exemplar under en och samma räkning. Och inte bara de stortrivdes. Fotografer och skådare firade tidig julafton...

2 kommentarer:

  1. Det var litt av ett sammentreff med så mangen havsørn!Ikke visste jeg de hadde paringstid nu-Veldig søt hode og øyne på ørnen til ve.i alle bildenen!
    Ja får håpe Santa tenker på deg og din ønskeliste ;)
    Her hos meg var jeg i skogen og hogde meg ett furutre skulle liksom bruke til juletre..-Men fader det stanket -hjortepiss av det hele så måtte kastes.Senere på kvelden knekte jeg min tann da jeg skulle spise sjoko havreflarn nam nam
    Ikke nok med det men på mitt arbeid ble securitas knallet ned av en beboer med knyttneven!Aii aii Du glade -jul!!

    Ha det fint Klas i Sverige!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Minst sagt dramatisk upptakt på julfirandet, Anita! Jag har själv en visdomstand att ta bort. Men det blir på nya året.
      Hälsningar, Klas

      Radera