måndag 25 juni 2018

Brushanar !





Har punktbevakat dessa fåglar för någon tid. Dagtid som kvällar. Till en början var de lite skygga och under värmeböljan i maj höll de sig gärna undan. Med normala temperaturer och lite regn gick det bättre.








Jo, jag tror att hanarna gärna spelar upp i lite sämre väder. Men eftersom sådant lyst med sin frånvaro  större delen av sommaren - som ju tvärtom med människoögon hittills varit fantastisk - har de väl resignerat och kör på ändå.








Senaste veckan har fotografer formligen bjudits in för att få ta del av ögongodiset. Så länge man sitter kvar i bilen. Skulle fotgängare / cyklister passera är de borta på nolltid.
Alla ovanstående bilder från plåtgömslet. Fler kommer.

4 kommentarer:

  1. Flotte bilder Deerhunter!Som vanlig er hannen vakrest hmm!Utroligt flott når den bruser med hodeprakten.
    Har sett en slik kun en gang.Det var i byparken i Bergen.Ellers så må jeg si jeg holder en knapp på din nye header.Hvilken flott bilde av Rødbeinen!
    Sommerhilsen fra vestlandet i Norge.

    SvaraRadera
  2. Tack ! Dina kommentarer gör skillnad för mig.

    / Klas

    SvaraRadera
  3. Mycket tjusiga brushanar. Har själv sett dem men haft lite otur med långt håll och ofta dagtid med dåligt fotoljus också, inte alls fått dem lika bra. Såg att dessa är fotograferade med Pentax? Ny kamera? Otroligt granna och skarpa foton med fina färger oavsett!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket, Martin.
      Kan nog tänkas vara som du skriver. I början av konvalescensen ville jag ha med lättare grejor. K3 med några år på nacken klarar dessa jobb hur lätt som helst.
      / Klas

      Radera