torsdag 7 december 2017

På hyggetEn god sak med det tidigt fallande mörkret är att det faller, ja tidigt. Efter skogsvandringen är man hemma i god tid före nyheterna på TV eller andra kvällens sysslor. Nackdelen är ju förstås att hjortar knappt hinner vakna innan det inte längre går att fotografera dem. Tomt i skogen, s a s. Häromkvällen gällde detta inte, tack och lov.Kalv med hind ute och betar på hygget. Som kan ses lämnas numer träd kvar efter avverkning. En bra sak då föryngringen av beståndet rimligen sker snabbare och skadan för dess invånare blir mindre. Men hygge likaväl. Sly gror snabbt och på bilden skymtar även granarna. Julgranar. Och orsaken till avverkningen skymtas väl därmed även den.

Nå, bilden togs på ISO 6400 och 1/80s. Galna inställningar, jag vet. Men mörkret kommer hastigt. Man borde kontrollera oftare. Men om annat fångar intresset hamnar oftast det fototekniska i bakgrunden. Så är det för mig.

Kalven lystrar efter något. Kanske slutarljudet. Kanske annat. Men den har ännu inte upptäckt mig. Det sägs att de inte ser så bra. Sina fina, stora ögon till trots. Så länge mamma är nära känner den sig dock trygg. Ögonblick senare återgick den till betande. En lugn kväll i skogen.

1 kommentar:

  1. Så fint fortalt!Jeg nyter!Spesielt det siste om kalven som føler seg trygg bare mamma er i nærheten..
    ja mørket faller på..Vi har nettopp ha tt Aina på besøk.Så min fuglekasse er blåst bort--
    Det eneste gode med det dårlige lyset er att man kan ta seg en liten lur midt på dagen.Ha det fint!Anita

    SvaraRadera