lördag 25 juni 2016

Från min minisemester





Denna får bli min reptilbild för året. Komodovaran fångad på sandstranden där den just slukat en vattenbuffel. Nä, det där blev ju helt galet. Något slags vattenödla fångad på svensk brygga skulle det istället ju vara.


Midsommarstöket är över och - förhoppningsvis - även det sanslöst heta väder vi haft denna helg. 29 grader under strålande sol i muggig fukta, huh! Blodsugande insekter har kunnat fira triumfer på de av oss fotograferande däggdjur som trots allt verkat därute. Hur skulle det smaka med svalkande höstvindar och 10 grader istället. Garanterat myggfritt?

6 kommentarer:

  1. heheh..helt enig Deerhunter men jeg tør ikke si det høyt..Da tror jo en at en er aldelest sprø!Skal bli godt med litt chilla..men lyset..det vil jeg skal være som det er..fantastisk og fotografere i:))
    Jeg håper dere hadde en fantastisk Sankt Hans og at dere har det bra..Ønsker dere en fin sommer!

    Anita

    Pssst.Utroligt dyktigt bilde av den reptilen:)))

    SvaraRadera
  2. Han ser ut att vara på sin vakt den där liraren! Skickligt att fånga den på bild, jag tycker alltid att de sticker när jag tar fram kameran... ;)

    SvaraRadera
  3. Otroligt tjusigt foto, men jag skulle nog inte påstå att det är någon form av vattenödla. De vattenödlor vi har i Sverige är olika former av salamander och ser inte riktigt ut så, enklast tycker jag är att titta på ögonen som mer påminner om grodornas ögon när det gäller salamandrar (är ingen expert på dem förvisso).

    Tycker mer det är likt skogsödlan (jämför t.ex. foto på Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/Skogs%C3%B6dla#/media/File:Skogsodla2007close_up.jpg)

    Alternativet skulle vara sandödla. Lite beroende på var du hittade gynnaren.

    Men ett bra foto, det är det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för bra svar, Martin!
      Fångade besten på träbryggan över vass/sumpmark. Om det hjälper något?
      / Klas

      Radera
    2. PS/ Följde din länk och skogsödla är nog svaret! / DS

      Radera
  4. Sandödlor är dels betydöigt mer sällsynta än skogsödlor och nu är jag ingen expert på dem men har sandödlor i min närhet även om jag sällan ser dem. Det är en miljö med rätt mycket sandjord/sandvallar men med lite blandad växtlighet, men de vill generellt ha lite öppnare marker. Skogsödlan lever oftare i skyddade miljöer med högre växtlighet, gärna fuktigt och i skog. Så skogsödla stämmer säkert bra både utseendemässigt och med tanke på var du hittade den.

    SvaraRadera