tisdag 25 maj 2010

Pansargris!
Viltfotografen tog ännu en dag ledigt. Oinspirerande väder, kort och gott. Hoppas på bättre tur imorgon. Nu på kvällen blåser det rejält, brrr. Bjuder på ett par bilder från förra veckan. Bilderna visar precis vad som utspelar sig, svinen väjer inte för någonting. De terroriserade flera hjortflockar under morgonen. Jag kunde smyga mig rätt nära ett par grisar. Är säker på att de långt tidigare lagt märke till mig, men de stannade kvar. Vägrade flytta på sig, spärrade min väg. Inte ens när jag visslade från 30 m avstånd reagerade de. Först när jag med stativet som skydd avancerade ytterligare ett par meter väjde de undan. Hade förstås först konstaterat att galt eller kultingar inte var i närheten. Säga vad man vill om dem, men med vildsvin i skogen bjuds ofta på spänning!

2 kommentarer:

  1. Vildsvin heter det väl ändå, herr fotograf?
    Gillar för övrigt den övre bilden. Om du beskurit den en smula och dragit upp kontrasterna hade man kunnat ta det för en bild från afrikansk savann med impalas och vårtsvin, betandes i solblekt gräs.

    SvaraRadera
  2. Jäpp, där fick du in en femetta! Ska bättra på min rättstavning. Afrikansk savann...? Tja, kanske det. Då duger kanske inte stativet längre som personskydd, förstås.

    SvaraRadera