fredag 13 september 2024

Dov istf kron




Kanske har det varit för varmt, med temperaturer strax under 30-strecket. Först senaste dagarna har vädret normaliseras för årstiden. Har i alla fall lyckats upptäcka brunstande kronhjortar, men endast på alldeles för avlägset avstånd. Annars inget att skriva hem om.





Så här långt handlar kronviltsbrunsten mer om - dovhjort. Gamla, fina nattlägret tycks ha övertagits av de senare. Alla bilder i inlägget emanerar från detta område.





Vilket inte hindrar fotografen ta bilder. Ståtliga djur, men inget går upp mot brölande krontjurar. Ja, jag tycker man kalla dem så.




 


Som vanligt kör till synes tanklösa bilister rakt igenom området i hög fart, en kollision med dov blir nog en ruskig smäll. Som väl är gick det bra för dessa båda, ingen trafik alls under de kanske tio sekunder vi glodde på varandra. Gott trafikvett från kalven som noga beaktar motsatt riktning. Bygg fler ekodukter !!

torsdag 5 september 2024

Ssssmack !


 


Juvenil gulärla hoppade på vägen framför bilen. När jag upptäckt viss logik i rörelsemönstret stannar jag bilen, försöker vrida framvagnen så jag kan fotografera genom sidorutan. Gick inte fullt ut bra, backspegeln kom i vägen.





Nytt hopp och jag kan i sökaren ana vad som håller på att ske.





Medan fågeln kalkylerar tänkta bytets vindavdrift håller jag nere avfyrningsknappen...




... och se ! Ett mindre snacks har landats. Förhoppningsvis har den unge fågeln inte gjort av med mer energi än flugan tillförde. Farliga jaktmarker dock, här rullar mycket och snabb fordonstrafik.