måndag 28 november 2011

Vithind reser sigSå var den över. Besiktigade huset efter stormen och dessbättre inga större skador. Efter ha hukat hela natten reser jag mig som djuret i bilden och tar nya tag, livet går vidare. Skulle tro att skogen nu är helt avlövad. Det kan vara bra för en fotograf men även för hans tilltänkta fotomotiv; vi ser varandra lättare, det blir svårare att smyga sig närmre. Bilden togs för några dagar sedan då en sällsynt ljusstrimma letat sig ner bland trädstammarna.

lördag 26 november 2011

FilosofiskDimman om höstarna gör en kontemplativ, får en att fundera över livet, smått som stort. Det som nyss var så påtagligt har plötsligt svepts in i fördunklande slöjor. Kanske verkligheten inte är så linjär, lättydd. Den lille haren vågar knappt röra sig. Kanske sitter räven där bakom grässtråna och lurar?

onsdag 23 november 2011

Från dagens promenad...(2)...fast nu blev det ju mer från gårdagens promenad, förstås. Bilden visar en liten del av ett enormt gåsuppflyg, måste varit mer än tusen fåglar som fördunklade skyn. Därtill svanar, krickor, stora gäng av kajor och kråkor. Ljudet från alla vingslagen och struparna lät sammantaget som när en mekanisk verkstad startar upp på morgonen. Lite skrämmande för alla oss som är gamla nog att ha sett och unga nog för att komma ihåg Hitchcocks famösa film.

tisdag 22 november 2011

Från dagens promenad......en ung svan på väg att landa, i all enkelhet. Egentligen ser vattnet inte ut så där tömt på liv, men det får bli morgondagens inlägg. Har varit på besök hos tandläkaren idag, käften glappar och tangentbordet slinter.

måndag 21 november 2011

Var kommer den ifrån?En enkel sommarbild med den stolte bocken som med upphöjt huvud travar in i bilden. Lite eskapism så här i höstmörkret.

torsdag 17 november 2011

TestHar nu uppgraderat dator, råfilskonverter och bildbehandlingsprogram. Så efter lite experiment tror jag mig ha lyckats få de upplagda bilderna i rätt format och storlek, med bibehållna Exifdata. Ja, ja, tekniken gör det inte alltid lätt för oss humanister. Bilderna är tagna senaste dagarna, speciellt nöjd blev jag med den sovande kråkan.

ViktlösNåja, det unga dovet ifråga kan kanske väga upp mot 90 kg eller mer. Men språnget (galoppen) kombinerat med dimslöjorna skapar denna illusion av svävande djur.

fredag 11 november 2011

Skimrande godmodighet!

Här kommer ett par frejdiga grisar och gör din dag! I alla fall tycker jag att de ser godmodiga ut, utan att vilja testa på så mycket närmre håll... Idag behövs nämligen lite glädje. Har haft den där torsdagen med fint väder som slösades bort på ointressanta saker som till slut inte gick att få i mål och därför fick plockas ner så allt slutar som början. Suck. Bättre drag under galoschen en annan dag, kanske.

måndag 7 november 2011

Skräpbilder(3)

Tekniskt misslyckade fotografiska upptagningar kan stå upp på egna, andra meriter. Här blev exponeringstiden alldeles för lång pga att operatören inte ställt om kameran sedan skjutningen dan innan.

onsdag 2 november 2011

Tyst höstJa, en liten travesti på Rachel Carson´s miljöomtumlande Tyst Vår för länge sen. Många fågellokaler har med migrationen nu tömts på ljud. Bilden ovan kan få symbolisera den rörelsen bort från oss. Det var annars flera gånger man under året föresatt sig komma hem med hjortbilder och istället fick hela minneskort fyllda med fågel. Inte så längre. Har dock legat lite i träning för örnfoto; hade det inte kunnat bli en godsak för denna blogg! På hjortsidan hade jag hoppats på dovhjortsbrunsten, men den vill ännu inte riktigt fotografiskt manifestera sig. Jag hör dem men de vill vara ifred, än så länge i alla fall.