lördag 28 maj 2011

Radareko i dimman...Inget mer att säga. Säger det, bara.

torsdag 26 maj 2011

Hyllning till en favorit

Tänk att för bara 20 år sedan såg man gladan enbart vid högtidliga tillfällen. Nu kan den räknas som signaturfågel i Skåne. Jag är glad att få ha upplevt denna förändring till det bättre.

söndag 22 maj 2011

Detta är straffbart!Jag blev heligt förbannad. Någon mindre lyckad version av människa hade kört på djuret i bakänden, antingen slängt in djuret i vår vinterhage eller låtit det dödligt sårat släpa sig in självt. Dessutom försummat att märka ut platsen med vimpel eller vad man nu har för hand. Självklart underlåtit att med handskriven lapp tala om för oss närboende vad som hänt. Givetvis inte underrättat 112. Skulle inte förvåna om drägget träffat rågeten och bara kört vidare. Inte för att det hjälper stackaren här på bilden, men jag hoppas verkligen att plåtskadorna blev omfattande och precis så dyra att de överstiger bilens värde. Och att vi inte har samma försäkringsbolag eller möts öga mot öga!

fredag 20 maj 2011

Detta är ingen bra bildMen jag vill ändå visa upp den. Föreställ er svalan som en aningen större fågel, med den farten och det gapet... Påminner om valen och krillstimmen, maten bara skopas in.

fredag 13 maj 2011

Skogarnas konung

Eller kanske inte. Men de är modiga, möjligen lite dumma. Säker på att ingen av dessa exemplar trodde jag hade dem på kornet. Bloggen kommer att ligga nere för ett par dar, ses snart igen!

tisdag 10 maj 2011

Levande rågetSå här nära kan man komma tillsammans med sin hund när man är tyst, fått rätt vindriktning och haft den gnutta tur som alltid behövs. 2-3 exponeringar senare var hon borta. Levande? Jo, kommande inslag ska visa upp ett dött djur. Spänn fast säkerhetsbältet!

fredag 6 maj 2011

UppvakningEfter ha knappt sett dessa individer alls under en längre tid nu under och efter vintern, börjar det röra sig mellan trädstammarna. Tror jag såg tre under en kort period. Dags att tänka på solbrännan!

tisdag 3 maj 2011

Före - efter

Fem dar mellan dessa. Kan det vara samme bock? Jag tror det. Under mellantiden har han avbastat sina båda horn. Totalt orädd stod bocken kvar under lång tid vid skjutningarna, inte så mycket som blinkade medan slutaren rasslade. Hoppas just hans gener sprider sig efter sensommarens brunst!