onsdag 30 mars 2011

In i spotlightenSom skådespelare äntrar de scenen, deras roller behöver bara bestå av uppträdande som tillfredsställer fotografen...När jag betraktar fotot associerar jag till julafton och Benjamin Syrsa som konferencier. Det gjorde väl ni oxå?

måndag 28 mars 2011

Vilande skönheterNåja, snyggingar, då. Hittade ett litet hål att fotografera dem igenom där de låg tryggt vilande efter alla de göromål den masklina halvan av allt liv fyller ut dagen med. Några minuter senare flydde de in i skogen efter att "attackerats" av en stor hjord kronvilt. Bilden från idag.

torsdag 24 mars 2011

Står mitt i arkadenHar om denna bild alltid tyckt att det ser ut som de står i en portal. Likt grekiska antika filosofer, iförda vit mantel. Jag har just avbrutit deras intressanta diskussion och de betraktar förövaren med avmätt intresse. I själva verket flydde de sekunden efter, inget upphöjt över den aktionen. Sådan diskrepans fantasi och verklighet! Kanske har jag läst för mycket av Stephen King?

måndag 21 mars 2011

Tidig morgonÄntligen börjar gryning lite grann sammanfalla med mina dagsljusvanor, det går att i alla fall att stiga upp utan att ifrågasätta sitt eget omdöme. Man kan då nå resultat som i bilden ovan med aktiva harar och glimtar av kronhjort. Den lilla snön som kom ner under natten lyste upp.

fredag 18 mars 2011

Blir fler och flerFörra året såg jag halvvuxna ungar vid vägkanten vid flera tillfällen. Kanske de tycker det är bekvämast att låta bilisterna göra jaktjobbet åt dem. Antagligen var mamman i närheten och kalasade på något trafikoffer för att senare dela med sig. Det här vackra exemplaret lyckades jag fånga då den gick över ett fält en bra bit från trafikleden.

onsdag 16 mars 2011

Tres amigosFast den mittre polaren gillade uppenbart inte fotografen, av minspelet att döma. Kanske skulle han istället koncentrera sig på matintaget, han ser ju knappast atletisk ut.

måndag 14 mars 2011

Nu när vintern snart är över......känns det uppfriskande att betrakta äldre bilder. Sällsynt gäst i mitt blickfång, eftermiddag med kvardröjande, hyggligt ljus. Rejält stor var han oxå, fick omkringstående rådjur se ut som leksaker.

torsdag 10 mars 2011

Jag är säker på......att det just nu på denna tid av året finns gott om djur att fotografera i skogen. Men det finns oxå uruselt väder. Och så finns devisen det finns inget dåligt väder, bara usla kläder. Men så finns dessutom ovilliga fotografer...

måndag 7 mars 2011

FridfullaStilla betraktas ljuset en härlig helgeftermiddag. Fortfarande kallt, men med föraning av våren.

onsdag 2 mars 2011

KraftfullaDessutom - för denna gång - en smula orädda. Kommer ihåg att jag fick mycket fototid med dessa ynglingar. Det finns mycket att se om man kommer ur sängen tidigt på morgonen. Man kan oxå se att de hade ett skapligt stort skafferi att förse sig ur.