lördag 28 augusti 2010

Skogslegender



En till ur serien Sagodjuren. Hoppas ni gillar bilden. Tystnad, ron, ljuset. En bra dag i en liten kalvs liv.

torsdag 26 augusti 2010

Politik i skogen! Tio och ut eller ffg och sista?







Nu när datum för tillstånd att sätta upp valaffischer passerat, får väl politiken göras fri även i denna blogg. Geten är röd, men blickar mot höger. Väldigt mycket grönt i bilden. Hmmm, det här var svårare än jag trodde. I alla fall känns ju getens blick igen. Det är samma fjärrskådande som politikern ikläder sig när den tuffa frågan kommer upp, ett svar som inte besvarar något frågat. Nu ska jag inte trötta ut er med billiga vitsar längre, istället går vi till bildens kärnpunkt : Politiker borde sätta stopp för fri jakt på dessa fina djur och istället skapa ansvar via lämplig tilldelning av licenser, grundade på fakta kring djurens leverne och habitat. "Jägare" som länken hänvisar till borde spärras in på psykvårdenhttp://www.aftonbladet.se/nyheter/article6586677.ab !!



tisdag 24 augusti 2010

Textilkonst?



En bild från tidigare år. Tycker energin från brölhjort och trandans förstärker varandra och höjer bildens kvalité. Någon sa sagostämning, kanske det. Det snåla ljuset ger djuren i förgrunden karaktären som utklippta och inklistrade, men sådant förekommer inte här. I denna blogg. Jag lovar. Nu när jag betraktar bilden erinrar jag mig också vilken imponerande ljudmatta naturen lagt ut här. Får komma ihåg öronpropparna när det blir dags. På tal om matta, är det bara jag eller konnoterar bilden inte en smula gobelängkvalité?

söndag 22 augusti 2010

Hej, hå, vi går...


...ut till vänster i bilden. Inget speciellt foto, ändå härligt stämningsskapande? Klar, kall luft skapar perspektiv ur ingenting, färgtemperaturen kommer ut nästan bättre än verklighetens. Omedvetna om att deras reflekterade ljus just stelnat i kamerasensorn, går stämningsskaparna vidare mot okänt öde. Akta er för landsvägen därintill, bara. Många bilförare har redan tidigt på morgonen tunnelseende, slavar under stressen att alltid komma fram i tid. Skulle det inte var den bästa naturmedicinen; att flera fick komma ut och fotografera vilt en tidig morgon? Jag skulle då inte ha något emot sällskapet!

måndag 16 augusti 2010

Slumpens skördar





Samma fält, samma djur(?), samma bildvinkel, olika dagar. Man kunde tro att bilderna tagits från samma fixerade jakttorn eller liknande, men de är tagna av fotografen fritt gående. Jag hade ingen hågkomst av den första bilden när jag exponerade den andra, eller tvärtom. Om dessa djur faktiskt bor i närheten får man väl hoppas att grannsämjan är god.

fredag 13 augusti 2010

Dovhindens bön



Djuret står lugnt, stilla. Betraktar mig utan fruktan, nollställd. Å andra sidan : Verkar undrar vad kommer härnäst, måste han fotografera mig nu igen. Jag som hade det så bra här på risen, jag vill inte överge det här stället, jag vill äta mig riktigt mätt nu, kvällsljuset är ju så härligt, måste jag leta upp en ny plats innan solen går ner, aaaaaah, han är klar, nu kan du gå vidare, var vänlig stör mig inte mer...

torsdag 12 augusti 2010

Melankolisk?



En härlig hågkomst av sommaren 2010 att plockas fram när vinterkylan kramar om en?
Grönskan, frodighet, och doften av vilda blommor i mild bris. Och mitt i alltihop - ja ni förstår. Glömda blir knotten, regnen eller det obarmhärtiga solljuset som ställer till det med skarpa kontraster, långt över vad kamerasensorn klarar av. Mängder av olika djur passerar revy när sommaren sammanfattas, men jag hade hoppats på återseende av de älgar som ett tag uppehöll sig i området. Två kor eller ko med kviga. Likt många andra av samma ras var de tydligen vagabonder som fann skogarna för små för sina behov. Kanske nästa år?

måndag 9 augusti 2010

Härliga hösten(2)





...eller dessa. Höst är primetime för viltfotografer. Idag fångade jag i alla fall ett redan halvvuxet råkid, kanske det blir stoff för kommande inlägg.

lördag 7 augusti 2010

Snart kommer härliga hösten(1)





Med ett smörgåsbord av bildmöjligheter som dessa eller...

onsdag 4 augusti 2010

Sommaren är kort...



...det mesta regnar bort. Nä, knappast så efter midsommar. Lite stiljte just nu, djuren gömmer sig och deras matplatser har flyttats. Men jag har inte gett upp, igår rekognicerades en ny arbetsyta fram, ska prövas härnäst. Så håll till godo med bilden ovan. Snart kommer hösten och fotografiskt bjuds på så mycket större smörgåsbord.

söndag 1 augusti 2010

Ahhhhh...


Sommaren när den är som bäst. Sol, värme och skön skugga under nya favoritträdet. Så gott att ligga att man är beredd att släppa lite på komfortzonen och låta fotografen komma närmre. Vadå fästingar, finns väl inga sådana här? Förmodligen inte, de flesta har nog valt ut min hund till värd. Så stanna kvar, njut av ögonblicket.