fredag 29 juli 2011

Poetiskt svin?



Nå, jag tyckte att att djuret fick en snygg bakgrund. Det porträtterade ingick i en grupp om tre vildsvin. Lugnt och fint gick de upp på vägen, betraktade mig utan minsta antydan till reaktion av något slag. Hörde f. ö senare i ett inslag i radion där viltexperten baissade ner ryktet om svinens farlighet.
Dessa djur är inte farliga ( om de inte skadats, är sjuka eller galna). Tryggt att veta, eller hur?

söndag 24 juli 2011

Med blommor i håret...





...pausar denna blogg för ett par dar, ses snart igen.

lördag 23 juli 2011

Svenska sommaren...



...har fått ett nytt epitet, särskilt med avseende på mittmånaden juli. Hemester. Om detta kunde läsas i dagens tidning. Som att stanna kvar i detta vackra land vore ett slags straff. Underbara ögonblick som det jag bjöds på ovan hade jag inte lika lätt hittat på annat ställe. Men som vanligt gäller det att var ute i god tid.

torsdag 21 juli 2011

En känsla...





...man ibland kan ha; föreställningen att man sitter fast i något oöversiktligt stort och enda vägen ut är den framåt med full maskin utan riktig känsla för kompassriktningen.

tisdag 19 juli 2011

Okay, okay!



Bäst att återgå till ordningen, direkt, utan prut. Den här prydliga bocken fotograferades utanför vår trädgård midsommardag kväll. En redig stämningshöjare, ni förstår. Försökte härma en råget utan minsta lilla reaktion som svar. Kommer ni själva ihåg vad ni ni uträttade midsommardagen?

Över till något helt annat...







Har ni upplevt att vara överkreativ? Ni går där, i skogen eller någon annanstans och ser bilder överallt, knäpper vilt. De flesta kasseras kanske vid bearbetningen, men några blir kvar. Känns bra utan att vara pretentiösa, yta men inget innehåll. Men något är där, tycker i alla fall du själv. Här följer några sådana exempel. Döm själva.

lördag 16 juli 2011

Fågel wrap-up(3)







Här en svit på fiskgjusen, fotograferad från Silvåkra fågeltorn, Fågelriket, tidig morgon.

torsdag 14 juli 2011

Grävlingssprånget









Här kommer serien som annonserats, mina läsare blir de fösta att se en grävling med alla fyra i luften? Djuren kanske inte är hypersnabba, men jag lovar att fotografen bakom kameran började ängsligt skruva på sig när de kom framrusande. Lite skärrade var kanske djuren oxå, men inte mer än att de efter någon minut uppenbarade sig på den korsande vägen och gav mig ytterligare fototillfälle.

tisdag 12 juli 2011

Skogens skönsångare?



I min del av landet tycks vi få färre ekorrar med åren, eller är det bara jag som som behöver höja blicken? Desto roligare när man stöter på dem. Ovanstående figur fotograferades för ett par år sedan men har aldrig tidigare visats. Visst ser den ut som operasångaren inför sin bejublade entré?

söndag 10 juli 2011

Ung gaffelkronhjort





Orädd, nästan nonchalant stiger den ut 50 meter framför mig, saktar lunkar den framåt, kliar sig och till sist korsas den lilla vägen. Undrar om djuren kan se skillnad på teleobjektiv och jägarnas bössa? Självklart inte, tur det var jag och inte jaktsällskapet som var morgonpigg denna gång.

torsdag 7 juli 2011

Fågel wrap-up(2)







Fiskgjusen satt perfekt frilagd från grenar och blad på ett kalhygge, Krankesjön. Den har just fiskat upp en abborre, när jag kommer och stör i middagsbestyren. Kanske det blev lite studiostuk, men det bjuder moder natur på.

tisdag 5 juli 2011

Sent satt raps





Gillas uppenbart starkt av viltet. Vildsvin, dovhjort, rådjur, hare. Alla tycks ha funnit en plats i rapsfältet. Finns mat där? Vet ej. Skyddas de från insekter? Kanske. Som synes är det i alla fall lätt att hålla sig gömd.

måndag 4 juli 2011

Mycket modiga män(?)



Precis som grävlingsparet jag snart ska visa upp för er rusade dessa båda figurer framåt mot mig, pausade ett tag. Därefter en ytterligare rusning framåt, nära. Bilden är måttligt beskuren. Den till höger är mörk och knotig, förmodligen åldersmannen av de två.

lördag 2 juli 2011

Fågel wrap-up(1)







Tar många fågelbilder dessa dagar, så tänkte att de kan publiceras i ett par omgångar. Tricket är att komma ihåg vilka som redan visats, här kommer i alla fall första omgången.